Učitavanje sajta

Vijesti

Sandžak se budi

Sandžak se budi

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije Sandžaka razmatralo je danas rezultate ponovljenih parlamentarnih izbora u Sandžaku na kojima je SDA Sandžaka osvojila najveći broj glasova, što znači da će imati najmanje 3 mandata u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Sve što se tokom ovog procesa dešavalo još jednom potvrđuje da izbori nisu bili fer i demokratski, a građani su bili izloženi raznoraznim pritiscima od strane vladajućeg režima.

Predsjedništvo je također razmatralo aktuelnu zdravstvenu situaciju u Sandžaku izazvanu pandemijom korona virusa.

Arogantno i drsko ponašanje srpske premijerke i članova Vlade, tokom posjete Zdravstvenom centru u Novom Pazaru gdje pandemija korona virusa danima odnosi ljudske živote, potvrđuje kolonijalistički i robovlasnički odnos aktuelnog Vučićevog režima prema građanima Sandžaka.

Ponovno imenovanje Vučeićevog koalicionog partnera, predsjednika SNP-a, za direktora Zdravstvenog centra u Novom Pazaru, kao dokazanog poslušnika, predstavlja direktnu namjeru da se pogorša postojeća teška zdravstvena situacija u Sandžaku.

Ovo kadrovsko rješenje potvrđuje da su dokazana organizaciona nesposobnost, neznanje, nevaspitanje, drskost, arogancija, slijepa poslušnost i podrška velikosrpskoj politici osnovne osobine Vučićevih kadrova u Sandžaku.

SDA Sandžaka se protivi postavljanju partijskih kadrova na rukovodeća mjesta u institucijama od opšteg značaja za sve građane Sandžaka.

Pozivamo zemlje grupe „Prijatelji Sandžaka“ i njihove predstavnike u Srbiji da pomognu građanima Sandžaka da prevaziđu postojeću tešku zdravstvenu i političku situaciju u Sandžaku.

Stranka demokratske akcije Sandžaka izražava radost činjenicom da je Njemačka preuzela predsjedavanje Evropskom unijom što daje nadu za pravedno i trajno rješenje jugoslovenske krize.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP