https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Poslanici će legitimno zastupati interese Bošnjaka - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Poslanici će legitimno zastupati interese Bošnjaka

Poslanici će legitimno zastupati interese Bošnjaka

Danas je održana Press konferencija SDA Sandžaka na kojoj je govorio Edin Gudžević, direktor Centra za komunikacije Stranke.

Gospodin Gudžević je naglasio da je konstituisanje novog saziva Narodne skupštine Republike Srbije za SDA Sandžaka važan i svečan dan.

Od danas će predstavnici Bošnjaka u Parlamentu Srbije, po Ustavu i zakonima ove države legitimno predstavljati, zastupati i štititi interese Bošnjaka u Republici Srbiji.

“Danas zakletvu polažu ljudi kojima je narod dao povjerenje i veliku čast da ga predstavljaju u Narodnoj skupštini Republike Srbije”, izjavio je Gudžević.

Gudžević je istakao da je “SDA Sandžaka dobila većinsku podršku Bošnjaka u Sandžaku i da će poslanici koji danas polažu zakletvu predstavljati svoj narod u Skupštini Republike Srbije”.

Poslanici SDA Sandžaka koji će danas polagati zakletvu i predstavljati Bošnjake u Republičkom parlamentu su predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Dr Sulejman Ugljanin, Enis Imamović i Sabina Dazdarević.

Na novinarsko pitanje da prokomentariše skorašnje natpise u listu ”Alo”, Gudžević je rekao:

„Jučerašnje saopštenje je siže i odgovor na sva novinarska pitanja i novinarsku nervozu. Sve što vas zanima možete uzeti iz izjava koje je predsjednik SDA Sandžaka Dr Sulejman Ugljanin dao televizijama B92 i Prva, kao i dnevnom listu ALO”.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37