https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 U srpskoj državi Srbiji Bošnjaci su osuđeni na nestanak - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

U srpskoj državi Srbiji Bošnjaci su osuđeni na nestanak

U srpskoj državi Srbiji Bošnjaci su osuđeni na nestanak

Danas je u Centrali Stranke demokratske akcije Sandžaka održana Press konferencija na kojoj je govorio Ahmedin Škrijelj, generalni sekretar Stranke.

Generalni sekretar Stranke je izjavio:

Stranka demokratske akcije Sandžaka kao autentična politička stranka sa sandžačkim teritorijalnim identitetom 28. jula 2019. godine usvojila je Platformu za rješavanje statusa Sandžaka.

Platforma je dostavljena svim političkim strankama u Sandžaku, državnim organima Srbije i Crne Gore i predstavnicima međunarodne zajednice kao prijedlog za trajno riješenje svih teritorijalnih i političkih sporova između susednih država i naroda na Balkanu.

Obzirom da je Sandžak pod velikosrpskom okupacijom više od 100 godina SDA Sandžaka je pozvala na dijalog Evorpsku Uniju, Sjedinjene Američke Države i Ujedinjene nacije da se konačno riješi status Sandžaka.

U okupiranom Sandžaku sve srpske vlade u kontinuitetu provode politiku vjerskog šovinizma, nacional fašizma i socijal rasizma na štetu svih nesrpskih naroda.

SDA Sandžaka, kao bošnjačka parlamentarna stranka, ne vidi nikakvu perspektivu za opstanak Bošnjaka u ovakvoj Srbiji.

Bošnjački narod u Srbiji ima mnogo problema i veliki broj nerješenih pitanja koja manjinski Akcioni plan za pristupanje Srbije Evropskoj Uniji u potpunosti ignoriše.

U ovakvoj spskoj državi Srbiji Bošnjaci su osuđeni na nestanak.

Uspostavljanje specijalnog statusa za Sandžak je minimum za biološki opstanak i političku egzistenciju Bošnjaka.

Stranka demokratske akcije Sandžaka poziva Evropsku Uniju, Sjedinjene Američke Države i Ujedinjene nacije da u procesu evropskih i evroatlanskih integracija zemalja Zapadnog Balkana riješe ovo goruće pitanje.

Danas će predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin razgovarati sa Visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku Žozefom Borelom Fontelosom u Beogradu na ovu temu.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37