https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Izabrani svi organi BNV-a - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Izabrani svi organi BNV-a

Izabrani svi organi BNV-a

Danas je održana druga sjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća, na kojoj se izabrani svi organi Vijeća. U saopštenju koje je BNV dostavilo medijima između ostalog se kaže:

Bošnjačko nacionalno vijeće, danas je održalo drugu redovnu sjednicu u Novom Pazaru na kojoj su izabrani svi organi Vijeća.

Za potpredsjednike Bošnjačkog nacionalnog vijeća izabrani su: Muhedin Fijuljanin, Vasvija Gusinac, prof.dr. Redžep Škrijelj i Esad Džudžo.

Za predsjednika Izvršnog odbora Vijeća izabran je prof.dr. Hasim Mekić.

Za potpredsjednika Izvršnog odbora Vijeća izabran je Mustafa Baltić, dok su za članove izvršnog odbora izabrani Amela Spahić zadužena za službenu upotrebu bosanskog jezika i pisma, Bajro Gegić zadužen za obrazovanje, prof.dr. Fahrudin Mavrić zadužen za kulturu, Mevljuda Melajac zadužena za informisanje i Fahrudin Đekić zadužen za djelotvorno učešće Bošnjaka u javnom životu.

Na sjednici su također izabrani Odbori Vijeća i Statutarna komisija.

Bošnjačko nacionalno vijeće je na današnjoj sjednici donijelo Odluku o proglašenju Javnog preduzeća za informisanje Novi Pazar – Regionalna radio televizija za ustanovu od posebnog značaja za Bošnjake.

Vijeće je donijelo odluku da Agencija za privatizaciju obustavi dalji postupak privatizacije Regionalne radio televizije.

Donijeta je i odluka kojom se zahtjeva od Vlade Republike Srbije i Ministarstva finansija da u budžetu za 2015. godinu uvrste pripadajuća sredstava za rad Bošnjačkog nacionalnog vijeća u skladu sa kriterijumima definisanim Uredbom o postupku raspodjele sredstava iz budžeta Republike Srbije za finansiranje rada nacionalnih savjeta nacionalnih manjina (Rb 110-9226/2010-1 od 9. decembra 2010. godine).

Sjednica je u jednom dijelu prekinuta zbog nepoštovanja odluka Vijeća ali je i nastavljena nakon što su stvoreni uslovi za normalan rad, kaže se u saopštenju Vijeća.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP