https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Predstavnici pet sandžačkih stranaka: Ubrzo sastanak sa Erdoanom - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Predstavnici pet sandžačkih stranaka: Ubrzo sastanak sa Erdoanom

Predstavnici pet sandžačkih stranaka: Ubrzo sastanak sa Erdoanom

Predstavnici Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, Sandžačke demokratske partije (SDP), Liberalno demokratske partije (LDP), , Stranke za Sandžak i Sandžačke narodne partije, ocjenili su  u zajedničkoj izjavi da je za jučerašnje nerede u Novom Pazaru odgvornost i krivica u prvom redu na državnim organima.

Predstavnici sandžačkih partija će u narednom periodu zatražiti i hitan prijem čelnika sandžačkih opština sa predsjednikom Republike Turske Redžepom Tajipom Erdoanom, a kako bi ga upoznali sa aktivnostima srpskog režima i njegovih eksponenata.

Generalni sekretar SDA Sandžaka Ahmedin Škrijelj ocenio je da su incidenti u Skupštini Novog Pazara “naručeni, organizovani i podržani iz Beograda, srpske policije i službi bezbednosti kako bi se izazvale podele i kriza u Novom Pazaru i Sandžaku”.

“Pozivam srpsku Vladu da povuče srpsku vojsku, policiju, tužilaštvo i sudove iz Sandžaka jer oni predstavljaju preteću oružanu silu po Bošnjake. Pozivam međunarodne organizacije da pošalju misije koje će nadgledati povlačenje srpskih snaga i organa i učestvovati u formiranju multietničkih institucija čiji će sastav odgovarati strukturi stanovništva Sandžaka”, dodao je Škrijelj.

Predstavnici pet stranaka najavili su da će uskoro organizovati protestni skup u Novom Pazaru pod nazivom “Sandžak nije Divlji zapad”.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP