https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Lista "SAMOOPREDJELJENJE" osuđuje kamenovanje novopazarskog autobusa u Kraljevu - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Lista "SAMOOPREDJELJENJE" osuđuje kamenovanje novopazarskog autobusa u Kraljevu

Lista "SAMOOPREDJELJENJE" osuđuje kamenovanje novopazarskog autobusa u Kraljevu

Povodom večerašnjeg kamenovanja autobusa novopazarskog prevoznika Benko tours na ulazu u Kraljevo, lista „Samoopredjeljenje“ izdaje sljedeće:

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Lista “Samoopredjeljenje” najoštrije osuđuje ovaj izliv šovinističke mržnje prema Bošnjacima Sandžaka.  

Ovakvi napadi su posljedica diskriminatorskog odnosa države prema Bošnjacima, nekažnjavanja zločina počinjenih nad Bošnjacima u prošlosti i pokazuju da država Srbija smatra Bošnjake građanima drugog reda.

Ovaj događaj samo potvrđuje ranije iznešene tvrdnje naše liste o odnosu države Srbije prema Bošnjacima da su „strano tijelo“ koje treba biti odstranjeno i uklonjeno, a ovim činom se dovodi u pitanje i opstanak Bošnjaka u Srbiji.

Napadom se šalje poruka Bošnjacima u ovoj državi da su nepoželjni, a što aktuelni srpski režim otvoreno podržava i ohrabruje velikosrpske ekstremiste da preduzimaju akte nasilja prema Bošnjacima.

Također, aktuelni srpski režim otvoreno pokazuje namjeru da Bošnjacima otme Bošnjačko nacionalno vijeće kao jedinu instituciju koja se brine o Bošnjacima i štiti njihova prava.

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP