Učitavanje sajta

Vijesti

SAMOOPREDJELJENJEM DO STATUSA NARODA

SAMOOPREDJELJENJEM DO STATUSA NARODA

Jučer je u Priboju održan šesti skup liste “Samoopredjeljenje” na kojem su predstavljeni  kandidati iz Pirboja kao i programski ciljevi liste.

Kandidati  Edita Hasanagić i Mirhan Zlatanić su u svojim obraćanjima istakli da je Bošnjačko nacionalno vijeće jedina legitimna institucija koja predstavlja Bošnjake a da je „samoopredjeljenje“ mjesto ujedinjenja svih Bošnjaka I da će se Bošnjaci Priboja ponositi njihovim radom u Bošnjačkom nacionalnom vijeću nakon izbora 4. novembra.  

Listu „Samoopredjeljenje“ je podržala i SDA Sandžaka, a prisutnima se u ime SDA Sandžaka obratio predsjednik opštnskog odbora Priboj Hajro Bećirović koji je i kandidat na listi.

„Lista Samoopredjeljenje“ će se boriti i za usaglašavanje nacionalne strukture zapošljenih u institucijama sa javnim ovlašenjima u Priboju sa nacionalnom struktutrom stanovništva jer nam to garantuju zakoni i Ustav Srbije. Pored ostalih problema sa kojima se svakodnevno suočavamo tu je i nezastupljenost Bošnjaka u državnim organima i službama sa javnim ovlaštenjima u opštini Priboj.“ - rekao je Bećirović

U svom obraćanju prisutnima, nosilac liste, dr. Sulejman Ugljanin je naročito istakao značaj  upisa u poseban birački spisak.

„Kad se Bošnjaci budu izjasnili za „Samoopredjeljenje“ država Srbija i međunarodna zajednica će prihvatiti da su Bošnjaci narod. Ukoliko nemate prava, onda ste i u svojoj kući podstanari.“ - rekao je Ugljanin.

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP