https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Održana 2. sjednica Glavnog odbora SDA Sandžaka - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Održana 2. sjednica Glavnog odbora SDA Sandžaka

Održana 2. sjednica Glavnog odbora SDA Sandžaka

Glavni odbor Stranke demokratske akcije Sandžaka održao je svoju 2. sjednicu.

Glavni odbor SDA Sandžaka donio je Odluku o organizovanju protestnog skupa pod nazivom „ZA SLOBODU I SIGURNU BUDUĆNOST“. Protestni skup organizuje se povodom obilježavanja 25. godišnjice od otmice u Štrpcima, drugih nerasvijetljenih zločina nad Bošnjacima Sandžaka,  radi ukazivanja na neriješen status i težak položaj Bošnjaka i Sandžaka, i ukazivanja na druga pitanja koja su neposredno povezana za položaj, identitet i prava Bošnjaka.

Skup će se održati na Gradskom šetalištu kod Sebilja u Novom Pazaru, u utorak 27. februara 2018. godine sa početkom u 13h.

Glavni odbor Stranke izabrao je Generalnog sekretara Stranke, članove Izvršnog odbora, Kadrovske i Statutarne komisije Stranke.

Za Generalnog sekretara Stranke izabran je Ahmedin Škrijelj, dipl.pravnik iz Novog Pazara.

Budući sastav Izvršnog odbora Stranke činit će: Dr. Fuad Baćićanin, doktor filoloških nauka, Kaso Avdović, profesor, Enis Imamović, profesor, Sead Kengo Bošnjak, dipl.inž.mašinstva i Adnan Šehović, dipl.pravnik.

Također, na istoj sjednici usvojen je operativni plan rada SDA Sandžaka kao i druge odluke vezane za dalji rad i djelovanje Stranke demokratske akcije Sandžaka.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP