Učitavanje sajta

Vijesti

Nastavak uništavanja i propadanja Grada Novog Pazara

Nastavak uništavanja i propadanja Grada Novog Pazara

U Novom Pazaru je danas konstituisan novi saziv Skupštine grada Novog Pazara, na kojoj su verifikovani mandati svih 47 odbornika izabranih na održanim lokalnim izborima 24. aprila ove godine.

Također, na prijedlog SDP-a izabran je predsjednik Skupštine grada Mirsad Đerlek, te njegov zamjenik, sekretar i zamjenik sekretara.

Zanimljiva je činjenica da je Sandžačka demokratska partija predložila Mirsada Đerleka za predsjednika Skupštine grada, čovjeka za kojeg su najviši funkcioneri ove stranke iznosili najteže optužbe na njegov račun.

Medijski nastupi funkcionera SDP-a od samo prije dva mjeseca su bili takvi da su Mirsada Đerleka optuživali za najteže oblike kriminala i korupcije, uzimanja mita i prodavanja radnih mjesta u bolnici, za krivca za pogibiju ljudi u padu helikoptera, kao i za loše međuljudske odnose.

Podsjećamo javnost da je 2009. godine ista ta stranka smijenila svog dotadašnjeg gradonačelnika Mirsada Đerleka sa te pozicije, govoreći sve najgore o ovom čovjeku i tražeći čak od Ministarstva finansija da preispita, kako su tada rekli, niz finansijskih malverzacija u trošenju 100 miliona dinara sredstava koja su dobijena kreditnim zaduživanjem grada.

Vladajuća većina na čelu sa SDP-om je i danas nastavila kao i prethodnih godina da prilikom održavanja sjednice krši Zakon i Statut grada, pa su i na današnjoj sjednici učinili niz nepravilnosti prilikom izbora zamjenika predsjednika Skupštine. Odbornici SDA Sandzaka su odbili da učestvuju u glasanju i tražili da se ta činjenica konstatuje u zapisniku. Kršenje zakona i Statuta nastavljeno je i prilikom formiranja skupštinskih komisija.

Odbornička grupa SDA Sandžaka će podnijeti tužbu Upravnom sudu za kršenje Statuta grada Novog Pazara i zahtjevati od nadlježnih organa da ispitaju sve navode koji su funkcioneri SDP-a  tada iznosili na račun Mirsada Đerleka.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP