Učitavanje sajta

Vijesti

Ponosno obilježavanje Dana mladih Sandžaka

Ponosno obilježavanje Dana mladih Sandžaka

„Velikim Bogom se kunemo da robovi biti nećemo“, osnovna je poruka sa današnje veličanstvene šetnje mladih iz Sandžaka, koja je održana povodom 5. aprila-Dana mladih Sandžaka u Novom Pazaru. 

Tokom šetnje ulicama grada Novog Pazara, kojoj je prisustvovalo preko 1000 mladih, nošene su brojne parole na kojima su stajale poruke da mladi žele da imaju život dostojan mladog čovjeka.

Predsjednik Asocijacije mladih SDA Sandžaka, ogranak Novi Pazar i kandidat za narodnog poslanika Emir Ašćerić je u izjavi za medije rekao da se 5. april simbolično obilježava u znak sjećanja na 5. april 1991. godine.

„SDA Sandžaka je tog dana donijela odluku o bojkotu regrutacije i mobilizacije u JNA, te pozvala narod da ne učestvuje u ratu ni protiv jednog naroda u Jugoslaviji. Sa tim u vezi AM SDA Sandžaka je 2012. godine proglasila 5. april za Dan mladih Sandžaka, jer je tada preko 700 mladih iz Sandžaka upućeno na školovanje u Tursku, a ne u ratove“- istakao je Ašćerić

On je rekao da je prisustvo broja mladih u današnjoj šetnji jasnan pokazatelj želje za promjenama, te poruka da mladi hoće sretnu sadašnjost i sigurnu budućnost.

Današnja šetnja je naišla na veliko odobravanje građana Novog Pazara, koji su na svakom koraku pružali podršku omladini da nastavi da se bori za svoja prava.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
sda.sandzaka@gmail.com
Imate sugestiju, pitanje?