https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Izraditi legitiman Akcioni plan za manjine - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Izraditi legitiman Akcioni plan za manjine

Izraditi legitiman Akcioni plan za manjine

Danas su se u Beogradu sastali predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr Sulejman Ugljanin i ambasador Republike Hrvatske u Srbiji NJ.E. Gordan Markotić.

Dr Ugljanin i ambasador Markotić su razgovarali na temu Akcionog plana za manjine u okviru poglavlja 23 o pristupanju Srbije EU i okolnostima koje su pratile njegovu izradu.

S tim u vezi, predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća je istakao da je neophodno da se izradi nacrt Akcionog plana koji u potpunosti odražava težnju legitimnih predstavnika manjina da se izradi kvalitetan tekst koji bi bio rezultat inkluzivnog procesa njegove izrade.

Dr. Ugljanin je upoznao ambasadora Markotića da u Akcionom planu za manjine, koji je stavljen na javnu raspravu u Srbiji, nisu ugrađeni zvanični zahtjevi, prijedlozi, primjedbe i komentari legitimnih predstavnika nacionalnih manjina u Radnoj grupi i da kao takav Akcioni plan ne može imati legitimitet niti treba biti usvojen od strane Evropske komisije.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37