https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Bošnjaci dobijaju kulturni centar u Prizrenu - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Bošnjaci dobijaju kulturni centar u Prizrenu

Bošnjaci dobijaju kulturni centar u Prizrenu

Predsjednik BNV-a Dr Sulejman Ugljanin i potpredsjednik SDA Sandžaka, narodni poslanik Enis Imamović prisustvovali su juče svečanosti postavljanja kamena temeljca za izgradnju Bošnjačkog kulturnog centra u Prizrenu.  

Obraćajući se prisutnima Predsjednik BNV-a je rekao da su Bošnjaci evropski, civilizovan i miroljubiv narod nad kojim je izvršen genocid u Srebrenici kao najveći ratni zločin na tlu Evrope od kraja Drugog svjetskog rata.

On je naglasio da je pitanje Bošnjaka na prostoru Zapadnog Balkana, nakon presuda Haškog tribunala iz 2004. i Međunarodnog suda pravde iz 2007. godine prestalo da bude samo pitanje jednog naroda i jedne države, već da je to postalo pitanje čitavog ljudskog roda, što upravo potvrdjuje i današnje prisustvo velikog broja ambasadora na bošnjačkoj svečanosti u Prizrenu.

Dr. Ugljanin je zaključio i da bi u prošlosti situacija na ovim prostorima bila znatno povoljnija da je Jugoslavija bila u sastavu NATO-a, te da bi to spriječilo rat među narodima i republikama bivše Jugoslavije.

Iz tih razloga Bošnjaci u Sandžaku preko BNV-a i SDA Sandžaka već 25 godina podržavaju evropske i NATO integracije Srbije i Crne Gore.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP