https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Predstavnici SDA Sandžaka na Briselskom forumu - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Predstavnici SDA Sandžaka na Briselskom forumu

Predstavnici SDA Sandžaka na Briselskom forumu

U Briselu je od 17. do 22. marta održan “Briselski forum” na kome je učestvovala Narodna poslanica SDA Sandžaka Sabina Dazdarević. Forum se održava svake godine pod pokroviteljstvom “Džerman Maršal Fonda”, a na kojem su ove godine učestvovali državni zvaničnici iz Sjedinjenih Američkih Država, Evropske Unije i drugih zemalja.

U sklopu ovog foruma održan je i Samit mladih profesionalaca, na kojem je prisustvovalo više od 50 političara, preduzetnika i drugih profesionalaca. Takođe, održan je i trening za predstavnike manjina iz zemalja Balkana, Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država.

Cilj Foruma bili su susreti političkih predstavnika sa obe strane Atlantika koji kroz razne sesije i debate razgovaraju o načinima smanjenja diskriminacije među narodima različitih vjera, nacionalnosti i drugih opredeljenosti.

Predstavnica SDA Sandžaka je istakla važnost poštovanja svih individualnih i kolektivnih prava nacionalnih manjina, a da je vladavina prava u jednoj zemlji osnovni uslov za njihovo ostvarivanje.

Poslanica Dazdarević je naglasila da je posebno bitno za Srbiju da prihvati i primjeni sve međunarodne standarde koja joj stoje na putu integracija u Evropsku uniju. 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37