https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 SDA Sandžaka formirala „Pokret za spas Novog Pazara“ - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

SDA Sandžaka formirala „Pokret za spas Novog Pazara“

SDA Sandžaka formirala „Pokret za spas Novog Pazara“

SDA Sandžaka formirala „Pokret za spas Novog Pazara“

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije Sandžaka je istaklo zadovoljstvo zbog dobijanja datuma za početak pregovora za pristupanje Srbije Evropskoj uniji. Punopravno članstvo Srbije u Evropskoj Uniji jeste jedan od Programskih ciljeva SDA Sandžaka i dobijanje datuma za pregovore vidimo kao ostvarenje tog cilja. SDA Sandžaka pozdravlja i pruža punu podršku svim aktivnostima Vlade Republike Srbije koje preduzima na putu ka približavanju Evropskoj uniji, - istakao je na današnjoj press konferenciji Merfid Kamešničanin, portparol SDA Sandžaka. 

Takođe, predsjedništvo Stranke je razmatralo aktuelnu situaciju u Novom Pazaru. Zbog neodgovornog, nestručnog i rasipničkog ponašanja skupštinske većine, kojom rukovodi SDP sa svojim koalicionim partnerima, grad je pred bankrotom, a radnici su, bukvalno, dovedeni na ivicu gladi. SDA Sandžaka smatra da je ovo poslednji čas za spas našeg grada! 

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije Sandžaka je donelo odluku o formiranju „Pokreta za spas Novog Pazara“, kojim će rukovoditi Gradski odbor SDA Sandžaka u Novom Pazaru. 

Ovo je presudni momenat za sve stranke koje imaju odbornike u skupštini grada, gradjane i ostale organizacije da se priključe pokretu i zajednički spreče propadanje našeg grada. Konačno se mora stati na put ovom bahatom ponašanju Sandžačke demokratske partije. 

Novi Pazar je grad koji je postao jedan od najzaduženijih gradova u Srbiji, a njegovi gradjani taoci razvratne, destruktivne i bezobzirne politike jedne interesne grupacije, koja rukovodi Novim Pazarom. 

 Predsjedništvo je posebno dalo značaj obezbjeđenju snabdevanja pijaćom vodom u Novom Pazaru i usvojilo izvještaj „o problematici rada JKP Vodovod i Kanalizacija“ sa prijedlogom mera razrešenja, a koji je sačinio odbor za vodoprivredu SDA Sandžaka i strategiju rješavanja problema snabdevanja pijaćom vodom u Novom Pazaru,kao i isplate zaostalih obavjeza zaposlenima u ovom preduzeću. Izveštaj i strategiju će realizovati Gradski odbor stranke u Novom Pazaru, a sve u interesu gradjana Novog Pazara, - zaključio je Kamešničanin.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37