Učitavanje sajta

Vijesti

Bošnjačko jedinstvo preduslov za bolju političku klimu i ekonomski razvoj Sandžaka

Bošnjačko jedinstvo preduslov za bolju političku klimu i ekonomski razvoj Sandžaka

Predstavnik Ambasade Bosne i Hercegovine Šerif Mujkanović posjetio je predsjednika SDA Sandžaka i predsjednika poslaničkog kluba manjina ”SDA Sandžaka-PDD” u Skupštini Srbije, u Kancelariji narodnih poslanika u Novom Pazaru.

Predsjednik je upoznao gosta o aktivnostima poslanika SDA Sandžaka u Skupštini Srbije, kao i o aktuelnoj političkoj situaciji, položaju Bošnjaku u Srbiji i problemima u ostvarivanju prava Bošnjaka koja su im garantovana Ustavom, zakonima i međunarodnim ugovorima.

U kontekstu Konferencije u Mostaru i Deklaracije koju su potpisali predsjednici Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske o nestalima predsjednik je upoznao gospodina Mujkanovića da država Srbija ignoriše rješavanje problema kidnapovanih, nestalih i ubijenih Bošnjaka za koje do danas niko nije odgovarao.

„Uslov za bolju političku klimu i rješavanje loše ekonomske situacije, nezaposlenosti i brojnih nagomilanih problema jeste bošnjačko jedinstvo u ostvarivanju principa na kojima bi se objedili predstavnici Bošnjaka. Lista „Za Bošnjačko jedinstvo“ je pozvala sve bošnjačke organizacije i institucije da se dogovore o zajedničkim ciljevima i kandidatima na predstojećim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće“, zaključio je predsjednik Ugljanin.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP