https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Država da poboljša odnos prema Bošnjacima - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Država da poboljša odnos prema Bošnjacima

Država da poboljša odnos prema Bošnjacima

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin izjavio je danas, gostujući na Televiziji Pink, da je smještajem azilanata u Sjenici i Tutinu riješen njihov problem i da je država položila veliki ispit.

Ugljanin je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, rekao da je riješeno pitanje za 120 ljudi u Sjenici i isto toliko u Tutinu, da su oni smješteni i dobro prihvaćeni od lokalnog stanovništva.

Na pitanje novinara o mogućnosti prevremenih parlamentarnih izbora, Ugljanin je odgovorio da bi mnoge stvari trebale da se mijenjaju.

“Bilo izbora ili ne, mora se promijeniti odnos države, konkretno, prema bošnjačkoj manjini koji je katastrofalan”, naglasio je Ugljanin, ističući činjenicu da je njemu kao legitimnom predstavniku Bošnjaka osnovni cilj poboljšanje odnosa države prema Bošnjacima i ostalim manjinama, jer će to umnogome olakšati brže integracije Srbije u Evropsku uniju.

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi je govoreći o radu Kancelarije za održivi razvoj nedoljno razvijenih područja, ukazao na to da se i sa malo para predviđenih budžetom, sa dobrom organizacijom, ove godine finansira program podrške održivog razvoja sela i mnogi drugi projekti.

“Samo u osam opština jugozapadne Srbije, među kojima su Raška, Ivanjica i sandžačke opštine, milion evra je dato da bi 761 domaćinstvo dobilo po jedan plastenik ili motokultivator ili neki drugi vid poljoprivredne opreme”, istakao je Ugljanin.

Ugljanin je naglasio da se u okviru puta Srbije ka EU pravi plan od 2014. do 2020. godine i podstiču opštine da konkurišu sa projektima koje EU želi da finansira.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP