Učitavanje sajta

Vijesti

Mladi izviđači u posjeti ministru Ugljaninu

Mladi izviđači u posjeti ministru Ugljaninu

Mladi izviđači u posjeti ministru Ugljaninu

Ministar u Vladi Srbije zadužen za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, dr. Sulejman Ugljanin primio je rukovodstvo i članove Odreda izviđača “Sandžak” u prostorijama Biroa Kancelarije u Novom Pazaru.

U svom obraćanju, izrazivši zadovoljstvo što je imao priliku da se sretne sa mladim članovima Odreda izviđača, ministar Ugljanin je istakao da je veoma je važno da mladi ljudi i buduće generacije koje dolaze shvate da je očuvanje životne sredine jako bitan faktor za opstanak zajednice i održivi razvoj.

“Vašim radom i zalaganjem učinićete okruženje lijepim i zdravijim, i dati primer ostalim kako treba brinuti o zajednici u kojoj živimo” rekao je ministar Ugljanin.

Starješina Odreda, gospodin Nedžad Eminović se zahvalio ministru Ugljaninu na prijemu i izdvojenom vremenu. On je predstavio aktivnosti Odreda izviđača “Sandžak“ i istakao da je Odred osnovan u oktobru prošle godine i da je za kratko vrijeme  imao uspješne akcije u nekoliko mjesta u Srbiji, Tešnju u Bosni i Hercegovini, u Istanbulu i Čanakalama u Turskoj.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP