https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Zahtjevamo hitnu reakciju i bezbjednost za Bošnjake na Kosovu - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Zahtjevamo hitnu reakciju i bezbjednost za Bošnjake na Kosovu

Zahtjevamo hitnu reakciju i bezbjednost za Bošnjake na Kosovu

SDA Sandžaka  izražava najoštriju osudu povodom napada na četvoricu bošnjačkih studenata na Kosovu, a od strane drske i neodgovorne skupine mladića iz opštine Leposavić.

Kenana Kadrića, Džejlana Malića, Ermana Krkušića i Semira Kadrića je napala veća grupa mladića u samoj blizini njihovog fakulteta, koja je pored batinanja jednog od njih upućivala i uvrede na nacionalnoj i vjerskoj osnovi.

Vrhunac svega bile su prijetnje smrću, a samo iz razloga što su oni pripadnici bošnjačke nacionalne manjine.

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi R. Srbije Dr. Sulejman Ugljanin se danas hitno sastao sa Ministrom bez portfelja zaduženim za Kosovo Aleksandrom Vulinom i zatražio informacije o ovom napadu.

Predsjednik Ugljanin i Ministar Vulin su se složili da je neophodno da se počinioci što pre pronađu i kazne, kako bi na taj način bilo pokazano da taj događaj nije poruka neprijateljstva prema Bošnjacima, već izolovan incident koji će biti adekvatno sankcionisan.

SDA Sandžaka zahtjeva  hitnu reakciju svih nadlježnih u cilju procesuiranja onih koji su akteri ovog necivilizacijskog čina.

Stranka demokratske akcije Sandžaka je uputila pisma Ministru policije Ivici Dačiću, Kosovskom Ministru policije Bajramu Redžepiju, te  Šefovima Misija OSCE-a i EULEKS-a na Kosovu, u kojima  zahtjevamo pravovremenu reakciju i tražimo  da se ovaj slučaj ispita u potpunosti, a da se Bošnjacima na Kosovu obezbjedi potpuna lična i imovinska sigurnost, sloboda kretanja i normalni uslovi života i studiranja.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP