https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Gudžević: Spriječiti bankrot Novog Pazara - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Gudžević: Spriječiti bankrot Novog Pazara

Gudžević: Spriječiti bankrot  Novog Pazara

Gudžević: Spriječiti bankrot Novog Pazara

Edin Gudžević, portparol SDA Sandžaka - Novi Pazar, je na današnjoj press konferenciji ukazao na alarmantno stanje sa vodosnabdevanjem i dugovanjima javnih preduzeća. 

„Tokom mjeseca ramazana se često poziva na mir, toleranciju i poštovanje, što apsolutno podržavamo, ali Stranka demokratske akcije Sandžaka u Novom Pazaru, je jednostavno prinuđena da po ko zna koji put skrene pažnju na katastrofalno stanje u gradu, u svakom pogledu“, izjavio je na početku konferencije Gudžević. 

On je naglasio da je Sandžačka demokratska partija u sred ramazana dozvolila sebi da narod ostavi čak i bez vode, uprkos obećanjima da će vodosnabdevanje biti redovno. 

 „Kako su tokom mjeseca ramazana tropske vrućine, građani Novog Pazara i dalje nemaju osnovno sredstvo za život, što otežava ionako nikad goru situaciju novopazarcima. Sramno je ponašanje ljudi iz SDP-a i ostalih stranaka na vlasti, koji su obećavali evropski Novi Pazar, a postali smo evropska crna mrlja“, upozorio je Gudžević. 

Kada su u pitanju enormno visoka dugovanja, na konferenciji je bilo riječi o dugovanjima dva javna preduzeća. 

„Vodovod je dužan 68 miliona dinara,a JKP Čistoća samo za neuplaćene doprinose duguje čak 75 miliona dinara. U Srbiji ne postoji nijedan grad niti opština koji su zaduženiji od Novog Pazara“, kazao je portparol i zapitao direktore preduzeća da li su svjesni svojih posljedica. 

„Interesuje nas da li direktori Hivzo Škrijelj i Hanefija Brničanin mirno spavaju, dok zaposleni nemaju šta da jedu, a građani se kupaju u smeću - umesto u vodi, koje nema ni na vidiku“ - upućeno je pitanje sa današnje konferencije ovoj dvojici direktora. 

Napomenuto je da su zbog neozbiljnosti i neodgovornosti SDP-a sva preduzeća pred bankrotom, radnici na rubu prosjačkog štapa, a narod bez ikakve nade da će se nešto promjeniti na bolje. Jer kada vas neko ostavi čak i bez vode, onda su takvi spremni na sve. 

„SDA Sandžaka u potpunosti podržava sve opravdane zahtjeve radnika i stoji na raspolaganju za sve vidove pomoći Novom Pazaru, jer očito je da ovom gradu treba itekako velika pomoć, a SDA Sandžaka sa svojim stručnim kadrovima i profesionalnošću može doprinijeti poboljšanju teške situacije“-zaključio je Gudžević.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37