Učitavanje sajta

Vijesti

Imamović: Građani osuđuju, a sud oslobađa

Imamović: Građani osuđuju, a sud oslobađa

Imamović: Građani osuđuju, a sud oslobađa

Na današnjoj sjednici Skupštine Srbije, Enis Imamoviæ, narodni poslanik SDA Sandžaka i potpredsjednik Stranke se obratio javnosti zbog sramne i zabrinjavajuæe presude Prvog osnovnog suda u Beogradu, kojom oslobaða krivice optužene za paljenje Bajrakli džamije u Beogradu 2004.godine. 

Ne želeæi da komentariše odluku suda, Imamoviæ istièe zabrinutost obrazloženjem sudije koja je vodila ovaj sluèaj, dato medijima, koja govoreæi o presudi kaže “nije naèinjena šteta veæeg obima”. 

“Kakva grozota je trebala da se desi da bi po njenim mjerilima, paljenje džamije, ipak bilo okarakterisano kao “šteta veæeg obima” - zapitao je Imamoviæ kolege poslanike i javnost u Srbiji. 

U svom nadahnutom izlaganju, on je podsjetio da je od poèetka ovog višegodišnjeg suðenja, sama optužnica, bila postavljena tako traljavo, da se odmah moglo naslutiti da æe ona pasti. 

“Ovakve poruke koje su poslate su uznemirujuæe.” - zabrinuto je zakljuèio Imamoviæ. 

On je iskazao poštovanje prema svjesti prosjeènih graðana Srbije a posebno beograðana, videvši njihovu reakciju i osjetljivost na nepravdu, na ovu sramnu presudu. 

Na kraju Imamoviæ je zatražio od nadlježnog ministarstva sve raspoložive informacije o ovom sluèaju.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP