https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 29 miliona sandžačkim opštinama za bolje vodosnabdevanje - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

29 miliona sandžačkim opštinama za bolje vodosnabdevanje

29 miliona sandžačkim opštinama za bolje vodosnabdevanje

29 miliona sandžačkim opštinama za bolje vodosnabdevanje

U okviru finansijske podške izgradnji i rekonstrukciji objekata za snabdevanje vodom za piće i sanitarno-higijenske potrebe kao i objekata za sakupljanje, odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda, Direkcija za vode Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede obezbjedila je sandžačkim opštinama Tutin, Nova Varoš i Sjenica ukupno 29 miliona dinara. 

Radovi na izgradnji kolektora otpadnih voda u Tutinu sufinansiraće se u iznosu od 7,5 miliona dinara, na Zlataru i Novoj Varoši sa 6,5 miliona dinara, dok će se radovi na rekonstrukciji potisnog cevovoda za snabdevanje vodom u Sjenici sufinansirati u iznosu od 15 miliona dinara. 

Kako je odgovarajuća projektno-tehnička dokumentacija neophodna radi dalje modernizacije i ulaganja u sisteme vodosnabdevanja i prečišćavanja otpadnih voda, za te namene obezbjeđena su sredstva od 4,5 miliona dinara opštini Tutin 1,75 miliona i Sjenici 2,75 miliona. 

Povodom realizacije navedenih investicionih radova na projektima koji su u toku, državni sekretar resornog Ministarstva Senad Mahmutović, izrazio je pohvalu na račun rukovodstva ove tri opštine. 

„Napori koji se ulažu na polju modernizacije i unaprijeđenja komunalnih usluga su od velikog značaja za stanovnike ovih opština, tako da očekujem da će se saradnja, u cilju opšte dobrobiti građana, nastaviti i u narednom periodu“, istakao je Mahmutović.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP