https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Prva isporuka sandžačkih proizvoda krenula ka Bahreinu - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Prva isporuka sandžačkih proizvoda krenula ka Bahreinu

Prva isporuka sandžačkih proizvoda krenula ka Bahreinu

Prva isporuka sandžačkih proizvoda krenula ka Bahreinu

Prva isporuka mesa, suhomesnatih i mliječnih proizvoda iz netaknute prirode na Pešteru krenula je ka Bahreinu, a sljedeća pošiljka biće poslata već za koji dan. 

Dogovorom koji je ministar u Vladi Srbije Dr Sulejman Ugljanin potpisao sa uvoznicima iz Bahreina, predviđeno je da svakog drugog dana pešterski proizvođači mesa, mlijeka i mliječnih proizvoda u ovu zalivsku zemlju šalju po dvije tone hrane. Ako se u Bahreinu potvrdi kvalitet, isporuke bi mogle biti uvećane i obogaćene i drugom hranom iz Sandžaka. 

U razgovoru sa ministrom Ugljaninom, Bahreinci su rekli da njihovoj zemlji koja leži u pustinji treba sve – od vode do svih vrsta hrane. 

Ministar ih je obavestio da se u nerazvijenim sandžačkim opštinama, kao što je Sjenica, koja je u nadležnosti Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, proizvodi zdrava hrana u šta su se i sami uverili posetom regionu. 

Očekuje se da će se u izvoz uključiti i drugi proizvođači širom Sandžaka i da će, osim mesa i mliječnih proizvoda, u Bahrein krenuti i voće, povrće i druga hrana sa ovih prostora.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP