https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Bahrein ulaže u proizvodnju zdrave hrane - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Bahrein ulaže u proizvodnju zdrave hrane

Bahrein ulaže u proizvodnju zdrave hrane

Bahrein ulaže u proizvodnju zdrave hrane

redstavnici Bahreina obavestili su ministra u Vladi Srbije dr. Sulejmana Ugljanina o zainteresovanosti te zalivske zemlje za ulaganje u Srbiju.

Semir Abdula a Rahman Ahmed AlKadem,  član bahreinskog parlamenta, investitor Eid Bin Ali Al Suvaidi, privrednici Zine Larusi, Khalid Adam i Dragan Kovačević, vlasnici firme Belinco d.o.o. koja se bavi izvozom roba u zemlje Zaliva i investiranjem u nekretnine, rekli su ministru da Bahreinu, ko maloj pustinjskoj zemlji, treba sve – od pijaće vode do svih vrsta hrane.

Ugljanin ih je upoznao sa mogućnostima za proizvodnju zdrave hrane u Srbiji, posebno u nerazvijenim opštinama sandžačkog regiona, gde su velike, a nedovoljno iskorišćene mogućnosti za stočarstvo, meso, mlečni proizvodi, voće i povrće. „Mi investiramo, ali postoji puno prostora i za vas. Ako uložite, onda su to vaši proizvodi i vaše cene,“ rekao je ministar.

Ahmed Al Kadem je rekao da želi da promoviše proizvode iz Srbije u Bahreinu, ali je istakao problem sa dužinom čekanja na vize za našu zemlju za njihove ljude od kojih su neki posle dva meseca bez odgovora odustali od posla u Srbiji.

Al Kadem je još rekao da želi da na poziv parlamenta Srbije delegacija bahreinskog parlamenta dođe u posetu i tako otpočnu i bliži politički odnosi koji će se onda odraziti i na ekonomske.

Ministar Ugljanin je podržao ideje i rekao da će se založiti kod svojih kolega u Vladi da se što pre i uspešnije realizuju teme današnjeg razgovora.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37