https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Predsjednik Ugljanin na divanu kod glavnog šeika Basre - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Predsjednik Ugljanin na divanu kod glavnog šeika Basre

Predsjednik Ugljanin na divanu kod glavnog šeika Basre

Predsjednik Ugljanin na divanu kod glavnog šeika Basre

Glavni šeik Basre, Đasim Al-Batat je na divanu upoznao predsjednika dr. Sulejmana Ugljanina, ambasadora Srbije u Iraku, Njegovu Ekselenciju Radisava Petrovića i privrednu delegaciju iz Srbije o mogućnostima za ulagnje i investiranje u Basru.

Urazgovoru je predloženo formiranje srpko-iračkih firmi, kao i Konzulata Srbiie u Basri, što bi olakšalo pristup firmama iz Srbije i Sandžaka iračkom tržištu. 

Predsjednik Ugljanin je naglasio da postoji veliki prostor za saradnju u svim oblastima, kao i razmena znanja i iskustva. „Došli smo na jug Iraka da vidimo kako živite, koje su vam potrebe i šta nudite“, i dodao da će se kao minsitr u Vladi Srbije založiti da se uspsotavi avionska linija Beograd-Basra.

Šeik Al-Batat je rekao da su investicije iz Srbije dobrodošle u provinciju Basra i da će se firmama koje budu ulagali omogućiti brzo dobijanje zemljišta i dozvola, kao i da neće biti potrebe za finansijkim troškovima oko obezbeđivanja bezbednosti.

Ministar Ugljanin je pozvao šeike da dođu u Srbiju u vreme trajanja sajma poljoprivrede.

Na kraju razgovora, ministar Ugljanin je od šeika Al-Batata dobio ogrtač, što se simbolično smatra ukazivanjem najveće počasti.