https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Ekonomska saradnja i sa Basrom - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Ekonomska saradnja i sa Basrom

Ekonomska saradnja i sa Basrom

Ekonomska saradnja i sa Basrom

Privrede Srbije i Iraka imaju puno prostora za saradnju, rekao je danas predsjednik Privredne komore Basre i potpredsjednik Privredne komore Iraka gospodin Meki Hamdi Es-Sudani na sastanku sa delegacijom privrednika iz Srbije predvođenom ministrom u Vladi dr. Sulejmanom Ugljaninom.

Boravak u glavnom gradu istoimene iračke južne pokrajine nastavak je posete Iraku, koja je već dala konkretne rezultate u vidu Zajedničke izjave o saradnji Srbije i provincije Misan.

Ministar Ugljanin je  u razgovoru sa domaćinima u Basri rekao da je zadovoljan što su s njim došli eminentni stručnjaci za energetiku, građevinu i druge oblasti, dodavši da takvi susreti treba da se održavaju redovno kako bi se saradnja konkretizovala. Time bi se, naglasio je Ugljanin, poboljšala trgovinska razmena između Srbije i Iraka koja je 2012. godina iznosila 39 miliona dolara.

Es-Sudani je takođe izrazio nadu da je ovaj susret samo početak dobre saradnje, a ministar je, kao i privrednike iz Misana, pozvao predstavnike kompanija iz Basre da dođu u Srbiju, na Novosadski sajam poljoprivrede.

Guverner Basre gospodin Halaf Abdulsamad Halaf rekao je danas u glavnom gradu provincije da je unapređenje saradnje Iraka i Srbije na svim međusobno korisnim poljima, pa i na nivou univerziteta i obrazovanja generalno, cilj kontakata koji su uspostavljeni posetom delegacije iz Srbije.

Osim toga, guverner vidi mogućnosti saradnje u zdravstvu, izgradnji luka, prerađivačkoj  industriji i proizvodnji i dodao da je grad Basra pobratimljena sa mnogim gradovima u svetu i da bi želeo da se uskoro takav odnos uspostavi i sa nekim gradom u Srbiji.

Ugljanin je dodao da Srbija Iraku nudi znanje, stručnjake i tehnologiju u svim oblastima u kojima im je to potrebno. „Cilj nam je da smanjimo distancu između Srbije i Iraka, a to se najbolje čini uzajamnim posetama“, rekao je ministar i pozvao Abdulsamad Halafa da sa privrednicima poseti Srbiju.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP