https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Zajednički o budućoj saradnji sa Irakom - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Zajednički o budućoj saradnji sa Irakom

Zajednički o budućoj saradnji sa Irakom

Zajednički o budućoj saradnji sa Irakom

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin i guverner provincije Misan Ali Daud Lazim potpisali su  večeras Zajedničku izjavu o privrednim oblastima u kojima će u budućnosti dve zemlje blisko sarađivati i o formiranju Zajedničkog komiteta za sprovođenje saradnje.

To je rezultat dvondnevne posete predstavnika nekoliko kompanija iz Srbije i Sandžaka koje je predvodio ministar Ugljanin i sastanaka koje su imali sa iračkim privrednicima.

U Izjavi se navode konkretni planovi i načini saradnje u poljoprivredi, industriji, trgovini, građevini, zdravstvu, obrazovanju, nauci, kulturi i energetici.

Kopredsednik Komiteta isperd Vladine Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja biće mr. Esad Salihović, zamjenik ministra Ugljanina, a sa iračke gospodin Kamil Č. Hatem, savetnik guvernera Lazima za ekonomska pitanja.

Ostali članovi Komiteta biće poznati za sedam dana od potpisivanja. Delegacija sa ministrom na čelu sutra nastavlja posetu Iraku odlaskom u Basru.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37