https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Samovolja Gradonačelnika i degradacija Skupštine - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Samovolja Gradonačelnika i degradacija Skupštine

Samovolja Gradonačelnika i degradacija Skupštine

Samovolja Gradonačelnika i degradacija Skupštine

 

 

Danas je održana treća sjednica Skupštine grada Novog Pazara kojoj odbornici Stranke demokratske akcije Sandžaka nisu prisustvovali zbog ranije istaknutih i novonastalih nezakonitosti u radu Skupštine grada Novog Pazara. Tim povodom u prostorijama Centrale Stranke održana je press konferencija odborničkog kluba “SDA Sandžaka - Dr Sulejman Ugljanin” na kojoj je govorio šef odborničkog kluba Fahrudin Đekić.

On je rekao  da takozvana novoformirana skupštinska većina nastavlja sa radom i djelovanjem uz potpuno ignorisanje zakona, kao i svih akata koje u skladu sa zakonom  donosi Skupština grada Novog Pazara.

To je bila praksa u prethodnom mandatu od 2008. do 2012. godine, to odbornici koji su učestvovali u radu skupštine u tom periodu vrlo dobro znaju, a ta se praksa nastavlja i danas“, rekao je Đekić.

Đekić je naveo da je propust napravljen kod zakazivanja današnje, treće sjednice Skupštine grada Novog Pazara, na taj način što predsjednici odborničkih grupa nisu prije sjednice pozvani od strane predsjednice Skupštine na konsultacije u vezi predloženog dnevnog reda, što je u skladu s Poslovnikom o radu Skupštine grada, obaveza predsjednika Skupštine.

Obzirom na ponašanje i način rada tzv. novoformirane skupštinske većine, odbornici SDA Sandžaka se s pravom pitaju da li bi i te konsultacije imale smisla, navodi Đekić i podsjeća da je na  prvoj sjednici, kada je napravljena prekompozicija skupštinske većine, dodato preko sto dopunskih tačaka dnevnog reda, kao i da je na današnjoj sjednici ponovo dodat veliki broj tačaka, što radu Skupštine daje jednu krajnje neozbiljnu notu.

Grad sa preko 100 hiljada stanovnika ne zaslužuje da ima ovakvu Skupštinu koja odluke donosi po skraćenom postupku u kojem odbornici, kao predstavnici naroda čija je osnovna i jedina funkcija da zastupaju interese građana koji su ih birali, nemaju pravo da budu informisani o tome za šta će glasati, niti protiv čega će glasati“.

“Građani Novog Pazara su tu anomaliju već prepoznali, pa se po gradu, po uzoru na poslijeratni prijeki sud već govori o „prijekoj skupštini“ Novog Pazara“, istakao je šef odborničkog kluba Fahrudin Đekić, dodatno pojašnjavajući da prijedlozi odluka koji se stavljaju na dnevni red nemaju obrazloženje, da se odluke  donose po hitnom postupku, i da čak ni odbornici većine ne znaju za šta glasaju. 

Fahrudin Đekić je još naglasio da se stiče utisak da je gradonačelnik Novog Pazara u potpunosti preuzeo funkciju predsjednika Skupštine grada Novog Pazara i od Skupštine napravio lični servis za donošenje nezakonitih odluka, i da se ovime, pored predsjednice Skupštine, obesmišljava i omalovažava i sama Skupština grada Novog Pazara.

Na kraju je šef odborničkog kluba SDA Sandžaka uputio poziv odbornicima skupštinske većine da obuzdaju samovolju gradonačelnika i njegovih saradnika i da pokušaju, ukoliko za to imaju snage, da rad Skupštine vrate u zakonske okvire.

 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37