https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Diplomate u Sandžaku - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Diplomate u Sandžaku

Diplomate u Sandžaku

Diplomate u Sandžaku

Delegacija ambasadora iz Arapske i Afričke grupe boravi do nedelje 18. marta u Sandžaku, gde će se upoznati sa turističkim potencijalima i privrednim pogonima u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici, Priboju, Prijepolju i Novoj Varoši. Domaćain diplomata je Biro Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja u Novom Pazaru na čijem je čelu ministar u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin.

Ugljanin je na dočeku grupe diplomata ocenio da je boravak tolikog broja predstavnika zemalja značajan dan ne samo za Sandžak, kao najnerazvijeniji deo Srbije, nego i za celu državu.

“Cilj ove posete je da predstavnicima zemalja arapske i afri čke grupe prezentujemo ovaj deo Srbije, njegove ekonomske i turističke potencijale. Tokom ova tri dana ćemo obići kulturno istorijske spomenike, ali i uspešne privrednike, da bi iz ovog dela Srbije poneli dobre utiske“, rekao je Ugljanin,.

On je dodao da je ključna stvar nerazvijenost ovog dela Srbije što je daleko od očiju javnosti. Mi neprestanemo skrećemo pažnju držav, ali i međunarodnoj zajednici na stanje u ovim opštinama, a naš glavni koncept je ekonomski razvoj i znanje“, rekao je Ugljanin.

Ambasadori su u prostorijama Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja u Novom Pazaru videli promotivni film o potencijalima i investicionim mogućnostima ovog kraja, a obićiće i Asocijaciju tekstilaca i izložbene prostore fabrika nameštaja i obuće.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP