https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Podrška inicijativi "ProGlas", za slobodne i poštene izbore - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Podrška inicijativi "ProGlas", za slobodne i poštene izbore

Podrška inicijativi "ProGlas", za slobodne i poštene izbore

Stranka demokratske akcije Sandžaka uputila je pismo podrške inicijativi „ProGlas“ za slobodne i poštene izbore, u pismu se pored ostalog navodi:

“Stranka demokratske akcije Sandžaka kao parlamentarna stranka više od 34 godine, koja zastupa i štiti interese bošnjačkog naroda u Srbiji i svih građana Sandžaka, na svojim organima, donijela je odluku kojom podržava dogovor inicijative „ProGlas“ i opozicije o slobodnim i poštenim izborima, u kojem stoji:

1. Zahtjevamo sprovođenje preporuka misije ODIHR ključnih za održavanje fer i slobodnih izbora. Kao posebno važan ističemo zahtjev za reviziju postojećeg i sastavljanje tačnog biračkog spiska, kao i kontrolu biračkog spiska do izbornog dana.

2. Zahtjevamo od javnog servisa, da u skladu sa svojim zakonskim obavezama blagovremeno, potpuno i istinito informiše građane o lokalnim i gradskim izborima kao i da svi učesnici u izbornoj trci budu ravnopravno zastupljeni u programu.

3. Zahtjevamo da ponovljeni izbori za Beograd budu održani u roku koji omogućava da budu sprovedene mjere za unapređenje izbornih uslova. Važno je da svi preostali lokalni izbori u opštinama i gradovima gde nisu bili održani u decembru 2023. godine, budu održani u istom danu kada i beogradski.

4. Upozoravamo da ponovljeni izbori za Grad Beograd zakazani u kratkom vremenskom roku i u odsustvu promene izbornih uslova neće biti ni slobodni ni pošteni, i da na njih nećemo pristati, a u vezi sa tim ćemo biti jedinstveni i odlučni. Ne odustajemo od zahtjeva da se ustanovi pravna i politička odgovornost za izborne neregularnosti i pozivamo sve političke organizacije koje žele da doprinesu stvaranju uslova za slobodne i poštene izbore da pristupe ovom dogovoru.

Prateći rad Inicijative „ProGlas“, vrijednosti za koje se borite i način na koji valorizujete stavove građana iskazujemo vam poštovanje i podršku.“

 

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP