https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Ispred Gradske uprave, grupa huligana izazvala incident - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Ispred Gradske uprave, grupa huligana izazvala incident

Ispred Gradske uprave, grupa huligana izazvala incident

Stranka demokratske akcije Sandžaka oštro osuđuje pomno iscenirani incident koji su izazvali huligani, inače pristalice SDP-a, ispred Gradske uprave na današnjoj protestnoj šetnji građana.

Izazivanje takve vrste incidenta je bilo s namjerom skretanja pažnje javnosti sa suštine protesta građana koji su se okupili kako bi njihova izborna volja bila uvažena.

Iako je mirni protestni skup na vrijeme i uredno najavljen i obaviještena Policijska uprava u Novom Pazaru, policija je svojom izostalom pravovremenom reakcijom pokazala da ne radi u službi građana.

Naime, pored najave skupa u  centru grada, policija je dozvolila huliganima koji podržavaju SDP, da u toku održavanja skupa koji je najavljen u 15:30, pozivaju na javno okupljanje i gledanje fudbalske utakmice ispred Gradske uprave u 15 h, samo pola sata prije održavanja najavljenog mirnog protestnog skupa građana.

U jednom trenutku, došlo je do incidenta koji su planirano otpočele pristalice SDP-a provocirajući okupljene građane. Incident je bio pomno isplaniran od pristalica SDP-a, te žalosti činjenica da policijske snage nisu učinile ništa da spriječe huligane u izazivanju ovog sukoba, kao ni da poduzmu preventivne mjere kako bi spriječile održavanje paralelnog skupa.

Nećemo dozvoliti da život ijednog građanina bude ugrožen, jer je svaki ljudski život jednako vrijedan i zato pozivamo policiju da odgovorno i pravovremeno radi svoj posao, u interesu građana, a ne pojedinih politika.

Današnji pokušaj izazivanja incidenta neće spriječiti opoziciju da nastavi svoju pravnu borbu, svim demokratskim sredstvima, kako bi bila zadovoljena izborna volja građana.

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP