https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 O SANDŽAKU I BOŠNJACIMA SA DELEGACIJOM VELIKE NARODNE SKUPŠTINE REPUBLIKE TURSKE - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

O SANDŽAKU I BOŠNJACIMA SA DELEGACIJOM VELIKE NARODNE SKUPŠTINE REPUBLIKE TURSKE

O SANDŽAKU I BOŠNJACIMA SA DELEGACIJOM VELIKE NARODNE SKUPŠTINE REPUBLIKE TURSKE

Poslanici SDA Sandžaka sastali su se u Generalnom Konzulatu Republike Turske u Novom Pazaru sa predsjednikom poslaničke grupe prijateljstva izmedju Turske i Srbije poslanikom AK partije u skupštini Republike Turske Mustafom Esginom, poslanik AK partije u skupštini Republike Turske Zaferom Išikom, kao i Generalnim konzulom Nj.E. Bašarom Bašolom.

Poslanici SDA Sandžaka, Enis Imamović i Selma Kučević su tokom sadržajanog razgovora parlamentarnu delagaciju Republike Turske upoznali sa glavnim aktivnostima poslaničke grupe "Ujedinjena dolina - SDA Sandžaka", trenutnim stanje u Sandžaku, sa problemima Bošnjaka u Srbiji kao i sa konkretnim prijedlozima SDA Sandžaka za njihovo rješavanje.

Izraženo je zadovoljstvom povodom otvaranja Generalnog konzulata Republike Turske u Novom Pazaru i istaknuto da to predstavlja vrhunac dobre međudržavne saradnje koja je postigla najveći nivo u svojoj novijoj istoriji.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP