https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 IZABRANO RUKOVODSTVO ORGANIZACIJE ŽENA U SJENICI - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

IZABRANO RUKOVODSTVO ORGANIZACIJE ŽENA U SJENICI

IZABRANO RUKOVODSTVO ORGANIZACIJE ŽENA U SJENICI

Izborna skupština za organe Organizacije žena SDA Sandžaka za sjenički ogranak održana je juče u Sjenici.

Za predsjednicu Organizacije žena ogranka Stranke u Sjenici jednoglasno je izabrana Memnuna Ćatović, diplomirani vaspitač.

U izvršni odbor Organizacije žena izabrane su:

1. Emina Jahić, diplomirani inženjer poljoprivrede;

2. Maida Korać, master profesor bosanskog jezika;

3. Zerina Ćućević, profesor bosanskog jezika;

4. Halida Camović, diplomirani pravnik;

5. Jasmina Gudžić, profesor razredne nastave;

6. Minela Kalender, diplomirani sanitarni inženjer;

Skupština je usvojila Deklaraciju ogranka Organizacije žena u Sjenici, koja sadrži 12 tačaka, za koje će se OŽ Stranke u Sjenici zalagati, a kojom Sandžak vide kao teritorijalno – političku zajednicu ravnopravnih građana i naroda sa izvršnom, zakonodavnom i sudskom vlašču gdje žene vrše najmanje 30% cjelokupne vlasti.

Također, deklaracijom se želi osigurati da na rukovodećim funkcijama u sistemu lokalne samouprave u Sjenici žene budu zastupljene sa najmanje 30 %.

U svom obraćanju delegatkinjama Izborne skupštine, predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin je istakao da su žene uvijek bile stub sandžačkog društva i ideje za koju se borimo punih 29 godina.

„Žene imaju veoma važnu ulogu u našem društvu, što pokazuje činjenica da je Stranka na svim važnim i odgovornim funkcijama povjerenje ukazivala upravo ženama“ – zaključio je predsjednik Ugljanin.

 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP