https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Sandžak traži suštinske promjene - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Sandžak traži suštinske promjene

Sandžak traži suštinske promjene

Stranka demokratske akcije Sandžaka se od svog osnivanja konstantno bori protiv vjerskog šovinizma, nacional fašizma i social rasizma, prvenstveno oličenog u Miloševićevom režimu, a danas u naprednjačko-radikalskom Vučićevom režimu.

Bošnjacima u Srbiji treba suštinska promjena srpske državne politike prema bošnjačkom narodu, Sandžaku i prema Bosni i Hercegovini.

 Za sve građane Sandžaka postoji nekoliko ozbiljnih pitanja na koje nijedna partija koja pretenduje na centralnu vlast u Beogradu ne daje odgovor, niti nudi rješenje.

Da li ih uopšte zanima i kako planiraju da riješe status i probleme Bošnjaka u Srbiji, kako planiraju da riješe status Sandžaka?

Ko će da riješi probleme u infrastrukturi, školstvu, zdravstvu, nezapošljenost mladih, ko će preuzeti obavezu priznavanja genocida nad Bošnjacima u Srebrenici i poštovanje suvereniteta i integriteta Bosne i Hercegovine.

Bez otvorenog razgovora i odgovora na ova pitanja, nema blanko podrške, Bošnjacima treba suštinska promjena, a ne neki drugi "Vučić" i novi fašista na vlasti.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37