https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Državni simboli Srbije moraju uvažiti Bošnjake Sandžaka - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Državni simboli Srbije moraju uvažiti Bošnjake Sandžaka

Državni simboli Srbije moraju uvažiti Bošnjake Sandžaka

U prostorijama Centralnog izbornog štaba liste "Samoopredjeljenje" danas je održana konferencija za novinare. Na konferenciji se obratila kandidatkinja za vijećnicu Minela Kalender.

Program izborne liste „Samoopredjeljenje“ predstavlja rješenje na ključne statusne, nacionalne i političke probleme probleme te odgovor na potrebe bošnjačkog naroda u Sandžaku i Srbiji.

Jedan od programskih ciljeva jeste i promjena sadržaja i izgleda himne, grba i zastave Republike Srbije.

Državni simboli Republike Srbije predstavljaju jedino većinski, srpski narod i na njima se ne može prepoznati činjenica da je Srbija multietnička i multikulturalna država u kojoj živi više od 20 različitih nacionalnih zajednica.

Državni simboli su diskriminatorski i vrijeđaju nacionalna osjećanja bošnjačkog naroda u Srbiji i ostalih nacionalnih zajednica koje žive u ovoj državi a nisu pripadnici srpskog naroda.

Podsjećamo da više od 17% procenata stanovništva u Srbiji čine pripadnici nevećinskog naroda koji žive u svim dijelovima Srbije. Državni simboli moraju uvažiti tu činjenicu.

Državna himna, zastava i grb ne uvažavaju bošnjački narod u Srbiji i ne mogu biti prihvaćeni od strane Bošnjaka jer isključivo predstavljaju većinski narod.

Promjena sadržaja i izgleda himne,grba i zastave Republike Srbije predstavlja realnu potrebu bošnjačkog naroda u Sandžaku i Republici Srbiji i zbog toga se i nalazi u programu naše liste.

Ukoliko država Srbija želi da uđe u Evropsku uniju i da postane demokratska i pravna država moraju  se promjeniti državni simboli. Upravo na tim simbolima bi se odrazio multietnički i multikulturalni sastav države Srbije.

Na kraju, dragi Bošnjaci i Bošnjakinje pozivam vas da 4. novembra na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće date podršku listi “Samoopredjeljenje – dr. Sulejman Ugljanin” koja se nalazi pod rednim brojem 1. i time sebi i svojoj porodici osigurate sretnu sadašnjost i sigurnu budućnost.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP