https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 SAMOOPREDJELJENJEM DO SIGURNE BUDUĆNOSTI - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

SAMOOPREDJELJENJEM DO SIGURNE BUDUĆNOSTI

SAMOOPREDJELJENJEM DO SIGURNE BUDUĆNOSTI

U prepunoj koncertnoj dvorani novopazarskog Kulturnog centra jučer je održan promotivni skup liste „Samoopredjeljenje“ čiji je nosilac dr. Sulejman Ugljanin.

Na skupu su predstavljeni kandidati i kandidatkinje liste „Samoopredjeljenje“, prve proglašene izborne lista za izbore za Bošnjaško nacionalno vijeće.

Listu „Samoopredjeljenje“ je podržala i SDA Sandžaka, bošnjačka parlamentarna stranka, a prisutnima se u ime SDA obratio i predsjednik Predsjedništva te stranke, Salih Hot koji je i jedan od kandidata „Samoopredjeljenje“.

Hot je u svom obraćanju istakao da je Bošnjačko nacionalno vijeće ključna institucija  za rješavanje statusa Bošnjaka i statusa Sandžaka kao i za dijalog između državnih organa Srbije i legitimnih predstavnika bošnjačkog naroda.

Nosilac liste, dr. Sulejman Ugljanin je u svom govoru istakao da samoopredjeljenje znači da jedan narod ima pravo da sam odredi svoj politički status i odnose sa drugim narodima.

Ugljanin je podsjetio i da država Srbija do danas nije osudila niti procesuriala odgovorne za zločine počinjene nad Bošnjacima u Sandžaka tokom 90ih godina.

Nosilac liste, dr. Ugljanin je rekao i da Bošnjaci nikada više neće imati podređen status i da su Bošnjaci jedan od autohtonih naroda u Sandžaku.

„Ako sad riješimo bošnjačko pitanje i status Sandžaka ostaćemo sretni u sadašnjosti i sigurni u budućnosti“ zaključio je Ugljanin.

Jučerašnji skup je prvi održani skup liste „Samoopredjeljenje“, a već sljedeći se održava 20.09.2018. godine u sjeničkom domu kulture sa početkom u 19:30.

Lista „Samoopredjeljenje – dr. Sulejman Ugljanin“ učestvuje na izborima pod rednim brojem 1. 

Izbori za Bošnjačko nacionalno vijeće se održavaju 4. novembra 2018. godine a na njima se bira 35 vijećnika koji će činiti saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća u periodu od 2018. do 2022.

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP