https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Odbornici SDA Sandžaka predložili usvajanje Odluke o bezbjednosti u gradu Novom Pazaru - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Odbornici SDA Sandžaka predložili usvajanje Odluke o bezbjednosti u gradu Novom Pazaru

Odbornici SDA Sandžaka predložili usvajanje Odluke o bezbjednosti u gradu Novom Pazaru

 

 

Odbornički klub SDA Sandžaka je na današnjoj sjednici Skupštine grada Novog Pazara, predložio usvajanje sljedeće Odluke o bezbjednosti u Gradu Novom Pazaru.

 

 

Član 1.

Skupština Grada Novog Pazara konstatuje da je socio-ekonomski položaj građana Novog Pazara težak i neodrživ a bezbjednosno stanje zabrinjavajuće, te da je isto posljedica diskriminatorske politike državnih organa Republike Srbije prema Bošnjacima u Novom Pazaru i susjednim opštinama.

Član 2.

Uzimajući u obzir multinacionalnu strukturu stanovništva Grada Novog Pazara i pitanje opšte bezbjednosti građana, Skupština Grada Novog Pazara zahtjeva od nadlježnih državnih organa da onemoguće dolazak ekstremnih srpskih nacionalističkih i navijačkih grupa u Novi Pazar kao i održavanje sportskih i drugih priredbi i manifestacija koje mogu biti proglašene događajem visokog rizika i povod za dovođenje specijalnih jedinica MUP-a Srbije u Novi Pazar i susjedne opštine.

Član 3.

Skupština grada Novog Pazara konstatuje da Bošnjaci u Novom Pazaru, gdje tradicionalno žive i čine većinsko stanovništvo, nisu adekvatno zastupljeni u sudstvu, tužilaštvu, policiji i ostalim državnim organima i službama sa javnim ovlašćenjima u skladu sa nacionalnom strukturom stanovništva u Novom Pazaru.

Član 4.

Skupština Grada Novog Pazara konstatuje da su srpski državni organi, rušenjem uspostavljenog pravnog poretka putem nametanja svojih kadrovskih rješenja, suprotno nacionalnoj strukturi Grada Novog Pazara i susjednih opština, izgubili potreban kredibilitet i legitimitet.

Skupština Grada Novog Pazara ne priznaje nametnuta kadrovska rješenja u državnim organima, institucijama i službama sa javnim ovlašćenjima niti su ista obavezujuća za građane Novog Pazara.

Skupština grada Novog Pazara poziva nadlježne državne organe da odluku o izboru sudija u Novom Pazaru donijetu 7.10.2016. godine, ponište i stave van snage.

U skladu sa iznijetim stavovima, Skupština Grada Novog Pazara zahtjeva hitnu smjenu predsjednika Osnovnog suda u Novom Pazaru Đorđa Gojgića.

Član 5.

Skupština grada Novog Pazara zahtjeva od Narodne Skupštine Republike Srbije, Vlade Republike Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva pravde, Visokog savjeta sudstva, Državnog vijeća tužilaca i drugih nadlježnih državnih organa da hitno i bez odlaganja obezbijede usaglašavanje nacionalne strukture u policiji, sudstvu, tužilaštvu i ostalim državnim organima, institucijama i službama sa javnim ovlašćenjima u Sandžaku sa nacionalnom strukturom stanovništva u Novom Pazaru i susjednim opštinama.

 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37