https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Predsjednik Ugljanin se sastao sa šefom turske diplomatije Ahmetom Davutogluom - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Predsjednik Ugljanin se sastao sa šefom turske diplomatije Ahmetom Davutogluom

Predsjednik Ugljanin se sastao sa šefom turske diplomatije Ahmetom Davutogluom

Predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin susreo se danas u Beogradu sa Ahmet Davutogluom, ministrom vanjskih poslova Republike Turske.

Tokom sastanka bilo je riječi o značaju dobrih odnosa Srbije i Turske za Bošnjake Sandžaka i regionalnu saradnju na Balkanu.

Naglašen je značaj unapređenja ekonomske saradnje zemalja i upućen pozvi za investiranje u Sandžak i druga nerazvijena područja, uključujući i nastavak finansiranja započetih projekata od stranke turske razvojne agencije TIKA.

Ministar Davutoglu je pohvalio konstruktivno djelovanje bošnjačkih poslanika u Skupštini Srbije i ocjenio ga kao veliki i znacajan doprinos evropskom putu Srbije.

Tokom razgovora je konstatovano da su studenti iz Sandžaka koji su završili ili se nalaze na školovanju u Republici Turskoj vrlo uspješni. Predsjednik Ugljanin je ministru Davutogluu istako zahtjev da se svim budućim studentima, koji su školske 2014/15. aplicirali za nastavak školovanja na osnovnim i master studijama u Republici Turskoj, dodjele državne stipendije i omogući upis na željene fakultete i studijske programe.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP