https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Otvorena nova škola u Novom Pazaru - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Otvorena nova škola u Novom Pazaru

Otvorena nova škola u Novom Pazaru

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar dr. Sulejman Ugljanin i ministar trgovine Rasim Ljajić su zajedno sa zamjenikom premijera Vlade Republike Turske Nj.E. gospodinom Bekirom Bozdagom i direktorom TIKA-e, turske razvojne agencije, gospodinom Serdarom Ćanom u Novom Pazaru otvorili danas novu osnovnu školu “Ćamil Sijarić”.

Izgradnju i opremu nove škole koja ima 3.600 kvadrata, 22 učionice i fiskulturnu salu i koja će moći da primi oko 1.000 učenika, finansirala je TIKA sa  više od 1,8 miliona evra.

Ministar Ugljanin je podsetio da izgradnje ove škole počinje još iz 2007. kad je kao gradonačelnik Novog Pazara uspeo da kupi plac za školu i obezbjedi svu infrastrukturu  i neophodnu projektnu dokomuntaciju da bi se stvorili uslovi da TIKA pomogne da se škola konačno izgradi i opremi.

“Da nismo sami pomogli sebi, nebi mogli ni drugi da nam pomognu. Stvorili smo preduslove za to.“ – istakao je predsjednik Ugljanin.

Zahvaljujući Turskoj za dosadašnju pomoć, on je naglasio da kako bismo “doveli investitore u našu zemlju, a posebno u Sandžak moramo obezbediti političko jedinstvo, moramo obezbediti ujedinjenje islamskih zajednica, vjersko jedinstvo, ujediniti dva nacionalna vijeća da budemo jedinstveni, onda će nam svi pomoći”.

"Оstaje nam da stvorimo uslove da se mladi ljudi kad završe škole i zaposle,” rekao je Ugljanin.

On je potom  s turskom delegacijom otišao u Tutin gde je bilo reči o strateškom razvoju grada.


28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37