Učitavanje sajta

Vijesti

Opozicione stranke pokrenule proces interpelacije Siniše Malog

Opozicione stranke pokrenule proces interpelacije Siniše Malog

Poslanik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je danas da deo opozicije pokrenuo proces interpelacije  ministra finansija Siniše Malog, jer je optužio opoziciju da “rade protiv sopstvene države”.

Interpelacija se od poslaničkih pitanja razlikuje po tome što se otvara rasprava u plenumu parlamenta i sprovodi glasanje.

“Neposredni povod je ono što je rekao informišući činjenicu da je tu kao predstavnik izvršne vlasti, a ne da se ponaša prema poslanicima kao da je razredni starješina. Sve vrijeme je govorio šta prethodna vlast nije uradila”, rekao je Lutovac novinarima u Skupštini Srbije.

On je dodao da je Mali na sjednici Skupštine Srbije optužio opoziciju da laže i uništava zemlju, “kao da ih neko plaća”.

“Takve jeftine reči postaju skupe, jer neki ozbiljno shvataju reči nadležnih”, rekao je Lutovac.

Narodni poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović, kao poslanik koji u parlamentu predstavlja bošnjačku nacionalnu zajednicu, rekao je da sa svojim kolegama nije imao dilemu da podrži interpelaciju jer smatraju da je veoma opasno da se svi poslanici opozicije kvalifikuju kao državni neprijatelji.

„Kada se svaka vaša kritika koju upućujte Vučiću i predstavnicima režima tretira kao antidržavna kao antisrpska i kada dolazi od onih koji još uvjek jašu na toj politici „sto za jednog“ koji su svojevremeno formirali u Vojvodini „jezičke policije“, to za pripadnike nacionalnih zajednica u Srbiji predstavlja izuzetno snažno i opasno upozorenje“, naglasio je Imamović.

On kaže da svaka kritika režima na račun njihove politike, na račun vođenja države, oni klasifikuju kao napad na državu, jer sebe poistovjećuju sa državom, po principu „ država to sam ja!“.

„Sada kada ovo poprima i institucionalan okvir, smatramo da je krajnje vrijeme da se reaguje i ova interpelacija je dobar put, a ponavljam da je najveći vid patriotizma spasiti državu od ovakve vlasti“, zaključio je Imamović.

Poslanik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović rekao je da opozicija traži ostavku Siniše Malog. “Vlada i Mali nemaju odgovor na pitanje građanima zašto će sve što kupuju poskupjeti za 20 odsto, zašto su plate mizerne. Dijele narod na pola”, kazao je on.

Proces interpelacije pokrenule su poslaničke grupe Demokratska stranka, Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, Preokret, Sloga, Moramo – Zajedno i Narodna stranka.

IZVOR: BEHAR.TV

 

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP