https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Na svakog najsiromašnijeg u Srbiji – četiri i po evra - besramno mnogo! - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Na svakog najsiromašnijeg u Srbiji – četiri i po evra - besramno mnogo!

Na svakog najsiromašnijeg u Srbiji – četiri i po evra - besramno mnogo!

Na svakog najsiromašnijeg u Srbiji – četiri i po evra - besramno mnogo!

Odgovor iz kabineta ministra Sulejmana Ugljanina na tekst objavljen u dnevnom listu Kurir 27.01.2013. godine.

Ministar Sulejman Ugljanin i u ovoj i u prethodnoj vladi radi u skladu sa zakonom o Vladi i kao ministar bez portfelja obavlja poslove koje mu povere vlada ili predsednik vlade. Zadužen je za rad Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, koja se bavi problemima 46 nerazvijenih opština širom Srbije sa oko milion stanovnika.

A koliko košta rad ministra Ugljanina, najbolje svedoči ovaj podatak – Kancelarija ima budžet od četiri i po milona evra. Znači, na svakog najugroženijeg stanovnika u Srbiji dolazi po četiri i po evra. Stvarno, besramno mnogo. 

Na žalost bavljenje ovom problematikom ne zanima medijie, jer je daleko od korupcije, senzacionalizma i afera bilo koje vrste, tako da u proteklom periodu javnost Srbije nije ni bila upoznata sa svim onim što je urađeno na tom planu. 

Nadamo se da će se ubuduće odnos medija prema tom problemu iz korena promeniti. Za početak bilo bi dobro da neka nacionalna televizija prikaže serijal „Druga strana Srbije“ od 46 emisija koju je na incijativu ministra Ugljanina uradila Kancelarija. 

Takođe, ministar stoji na raspolaganju svim medijima, da detaljno prezentuje sve ono što radi u okviru poverenih mu poslova i da predstavi rezultate koje na tom polju ima, uključujući i rad na privlačenju stranih investitora. 

Ni tokom prošlog mandata, a ni sada, u Skupštini Srbije nije pokrenuto pitanje rada ministra Ugljanina, te je bilo koja vrsta anonimnog dezinformisanja javnosti po novinama samo izraz nemoći onih koji ne mogu da se pohvale rezultatima koje ima ministar Ugljanin.

Posebno je interesantan deo teksta koji citira neimenovanog, anonimnog ministra, koji kaže: „Svi u Vladi se polomismo da nešto uradimo, vidite i sami kakvo je stanje u zemlji - neprestana borba protiv korupcije, jurimo investitore po celom svetu, jurimo kredite da bismo vratili stare dugove, pokušavamo da poboljšamo životni standard…“.

Bilo bi dobro da taj anonimni ministar – ukoliko nije izmišljen – na sednicama Vlade govori o „neradu“ svog kolege umesto da od silnog rada nalazi vremena da anonimno i iza leđa govori i  tužaka  ministra Ugljanina, ili bilo kog drugog kolegu,  novinama. Naravno, bez ikakvih dokaza. 

Upravo se ministar Ugljanin po tome razlikuje od anonimnog kolege, jer on radi, nemajući vremena da se bavi takvim stvarima po novinama. 

Dakle, mesta za razgovor o nezadovoljstvu radom nekog ministra jesu Vlada i Skupština, sigurno ne mediji, pogotovu tabloidi, a gospodin Ugljanin je spreman da u svako doba te institucije preispitaju i njegov rad, kao i rad svakog pojedinačnog člana Vlade.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP