https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 5. APRIL – DAN MLADIH SANDŽAKA - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

5. APRIL – DAN MLADIH SANDŽAKA

5. APRIL – DAN MLADIH SANDŽAKA

5. APRIL – DAN MLADIH SANDŽAKA

Danas je održana sjednica Glavnog odbora Asocijacije mladih SDA Sandžaka na kojoj je donijeta odluka da se 5. april proglasi Danom mladih Sandžaka. Mladi SDA Sandžaka ovim žele da održe trajno sjećanje na 5. april 1991. godine kada je Glavni odbor SDA Sandžaka donio odluku o bojkotu regrutacije i mobilizacije u JNA i pozvala narod da ne učestvuje u ratu ni protiv jednog jugoslovenskog naroda.

Mladi SDA Sandžaka ovaj dan su obilježili šetnjom gradom sa jasnim porukama trajnog opredijeljenja miru i života u sigurnoj budućnosti. Svoj današnji progam su završili puštanjem 21 goluba kao simbola 21. godine borbe za očuvanje mira u Sandžaku.

“Taj datum ima značajnu vrijednost za omladinu Sandžaka devedesetih godina i ostaće ubilježen kao Dan mladih i ubuduće, jer je 5. aprila 1991. godine SDA Sandžaka donijela odluku o bojkotu regrutacije i mobilizacije u JNA i pozvala narod da ne učestvuje u ratu ni protiv jednog jugoslovenskog naroda. Istog dana donijeta je odluka o formiranju Nacionalnog vijeća. Zahvaljujući odluci o bojkotu regrutacije, mnogi ljudi Sandžaka danas su živi”, rekao je predsjednik Asocijacije mladih SDA Sandžaka Edin Gudžević.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37