Učitavanje sajta

Vijesti

„Ujedinjena dolina – SDA Sandžaka“ nezaobilazan faktor u budućim razgovorima

„Ujedinjena dolina – SDA Sandžaka“ nezaobilazan faktor u budućim razgovorima

Predsjednik poslaničke grupe „Ujedinjena dolina – SDA Sandžaka“ Šaip Kamberi i predsjednik Albanskog nacionalnog vijeća Ragmi Mustafa posjetili su danas Sandžak i Stranku demokratske akcije Sandžaka.

Tokom sastanka još jednom je konstatovano da kao manjinske parlamentarne stranke članice poslaničke grupe „Ujedinjena dolina – SDA Sandžaka“ koja predstavlja jedinu opoziciju u Skupštini Srbije, jesu nezaobilazan faktor u budućim razgovorima o stvaranju uslova za regularne, slobodne, fer i demokratske izbore, na kojima će građani moći bez pritisaka i bez straha da izraze slobodno svoju izbornu volju.

Zaključeno je da će narodni poslanici preuzeti konkretne aktivnosti u procesu izmjene Ustava Srbije i za rješavanje konkretnih problema građana u Sandžaku i Preševskoj dolini.

Fokus današnjeg sastanka bio je i predstojeći popis stanovništva u Srbiji i zemljama u regionu, koji će se održati tokom mjeseca oktobra 2021. godine i izražena je spremnost i puna podrška svim aktivnostima da bi se popisali svi građani Preševske doline i Sandžaka.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP