Učitavanje sajta

Vijesti

Autonomija Sandžaka je donja crta na svim budućim izborima

Autonomija Sandžaka je donja crta na svim budućim izborima

Poštovani prijatelji, ovo je naša prva konferencija nakon završenih izbora.

Danas smo tu da sumiramo rezultate. Kao predsjednik Stranke i nosilac izborne liste želim da kažem da je SDA Sandžaka je na ove izbore imala jasan izborni program: autonomija Sandžaka u formi specijalnog statusa za Sandžak, Bošnjaci narod, vraćanje Bošnjacima državotvornog i konstitutivnog naroda koji još uvjek u Srbiji nije priznat i proporcionalna zastupljenost u tužilaštvu sudu, policiji i drugim javnim službama.

Ovaj Program je podržalo najmanje 20554. mladih u Sandžaku. To je ozbiljna podrška koja obavezuje .

Građani Sandžaka su  to podržali kao minimum za opstanak na ovoj davno okupiranoj historijskoj regiji.

Od Sada, od ovih izbora autonomija Sandžaka je donja crta za sve stranke na svim budućim izborima u Sandžaku.

Jugoslovenska kriza još nije riješena. Pred nama je rješavanje političkih i teritorijalnih sporova između novonastalih država i naroda na Balkanu.

Rješavanje status Sandžaka i status Bošnjačkog naroda; odnosi Srbije i Bosne i Hercegovine; odnosi Srba i Bošnjaka i mnoga druga pitanja.

Mi ćemo nastaviti svoje napore, a za postizanje našeg jasnog cilja razgovarat ćemo sa prijateljima Sandžaka, u Beogradu, Podgorici, Sarajevu, Briselu, i dalje.

Na lokalu u Sandžaku imamo namjeru obezbjediti stabilne skupštinske većine u cilju realizacije strateških razvojnih programa. Precizna podjela ovlašćenja i odgovornosti, na osnovu izbornih rezultata.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP