https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Drugi o nama: Treba ozbiljno shvatiti velikosrpski “proglas” sa šovinističkim nabojem - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Drugi o nama: Treba ozbiljno shvatiti velikosrpski “proglas” sa šovinističkim nabojem

Drugi o nama: Treba ozbiljno shvatiti velikosrpski “proglas” sa šovinističkim nabojem

Komentarišući tekst “Pandemija će proći, ali panislamistička srbofobija – neće”, objavljen na prosrpskim portalima u regionu, čiji je autor bivši ambasador SRJ i Srbije, orjentalista Darko Tanasković, lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin je ocjenio za portal SNews da je to velikosrpski “proglas koji treba ozbiljno shvatiti i da posljednja dešavanja podsjećaju na devedesete.

“Ovaj velikosrpski ‘proglas’ sa šovinističkim nabojem treba ozbiljno shvatiti. Pozivamo EU, OSCE, SE, Ameriku da skrenu pažnju na Sandžak”, poručio je Ugljanin u izjavi za Snews.

On je osudio i nadletanje borbnih aviona Vojske Srbije u niskom i brišućem letu, krajem prošle sedmice, iznad gradskog područja Novog Pazara.

“Ovi tekstovi velikosrpskih nacionalista, praćeni letovima borbenih aviona srpskog ratnog vazduhoplovstva nad Novim Pazarom podsjećaju na događaje početkom devedesetih koji su prethodili genocidu u Srebrenici i drugim zločinima koje su počinile srpske oružane snage na prostoru bivše SFRJ”, naveo je Ugljanin.

Izvor: SNews

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP