https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 SANDŽAK ZAJEDNICA RAVNOPRAVNIH GRAĐANA I NARODA - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

SANDŽAK ZAJEDNICA RAVNOPRAVNIH GRAĐANA I NARODA

SANDŽAK ZAJEDNICA RAVNOPRAVNIH GRAĐANA I NARODA

Na sjednici Glavnog odbora SDA Sandžaka, održanoj juče u Novom Pazaru, u rad ovog najvišeg stranačkog organa, uključeno je 85 novih, visoko obrazovanih, članova iz svih gradova Sandžaka. Riječ je o stručnim kadrovima sa završenin osnovnim i master studijama, prosječne starosti mlađih od 30 godina.

Glavni odbor je prihvatio novi koncept rada Stranke koji je predložio predsjednik dr. Sulejman Ugljanin, zasnovan na jasno definisanom cilju, specijalnom statusu za Sandžak, kao minimum koji garantuje biološki opstanak i političku egzistenciju Bošnjaka u Sandžaku.

Stranka demokratske akcije Sandžaka daje prioritet razvojnom konceptu Sandžaka i uključenju velikog broja stručnih kadrova u rad Stranke, u cilju izgradnje regionalnih i lokalnih institucija za uspostavljanje specijalnog statusa za Sandžak i rješenja ustavno-pravnog statusa bošnjačkog naroda.

U ovom vrlo važnom historijskom trenutku evropskih i atlantskih integracija zemalja Zapadnog Balkana, SDA Sandzaka ostaje otvorena za sve koji su spremni da učestvuju u izgradnji sretnije budućnosti u Sandžaku, kao zajednici ravnopravnih građana i naroda.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37