Učitavanje sajta

Vijesti

TUTIN PRIMJER DEMOKRATIJE I VOLJE GRAĐANA

TUTIN PRIMJER DEMOKRATIJE I VOLJE GRAĐANA

Stranka demokratske akcije Sandžaka u cilju uspostavljanja jedinstvenog adresnog registra u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji sačinila je projekat naziva ulica, trgova i naseljenih mjesta na prostoru Sandžaka.

Prije stavljanja u proceduru za usvajanje, prijedlog projekta je dostavljen skupštinama lokalnih samouprava u Sandžaku sa ciljem da se svi građani upoznaju sa detaljima projekta.

Skupština opštine Tutin je prva sandžačka opština koja je stavila na dnevni red ovaj prijedlog odluke i tako omogućila svim svojim građanima da zajedno sa svojim legitimnim predstavnicima u lokalnom parlamentu uzmu aktivno učešće u donošenju odluke prije stavljanja u administrativnu proceduru.

Nazivi ulica, trgova i naseljenih mjesta predstavljaju ličnu kartu svakog grada, čuvaju tragove historijskih okolnosti, civilizacijskih i kulturnih prožimanja, te govore o njenom aktuelnom političkom i strateškom opredjeljenju.

SDA Sandžaka zahtijeva da i ostale lokalne samouprave u Sandžaku stave na dnevni red Skupštine prijedlog ove odluke i omoguće svim svojim građanima da se upoznaju sa suštinom ove odluke i učestvuju u njenom donošenju.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP