https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 AUTONOMIJA SANDŽAKA JE STRATEŠKI CILJ LISTE “SAMOOPREDJELJENJE” - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

AUTONOMIJA SANDŽAKA JE STRATEŠKI CILJ LISTE “SAMOOPREDJELJENJE”

AUTONOMIJA SANDŽAKA JE STRATEŠKI CILJ LISTE “SAMOOPREDJELJENJE”

U prostorijama Centralnog izbornog štaba liste „Samoopredjeljenje“ danas je održana konferencija za novinare na kojoj se obratio Esad Džudžo, kandidat sa liste.

“Autonomija Sandžaka je prirodno pravo građana na slobodu, na samoopredjeljenje jedne historijske i tradicionalne pokrajine, kakva je Sandžak. To je amanet naših predaka ali i osnovni politički mehanizam za zaštitu identiteta i pravo na politički, socijalni i ekonomski razvoj generacija koje će se tek roditi”, rekao je Džudžo.

Džudžo je naglasio da pored četiri oblasti koje su u nadležnosti Bošnjačkog nadležnosti vijeća, ta institucija ima pravo da zauzima stavove, pokreće inicijative, da preduzima sve mjere u vezi sa svim pitanjima koja su neposredno vezana za položaj, identitet i pravo naroda koje predstavljaju.

Kandidat liste Samoopredjeljenje i aktuelni potpredsjednik BNV Esad Džudžo je dodao da je zalaganje za autonomiju Sandžaka omogućeno članom 10 tačka 14. Zakona o nacionalnim savjetima nacionalnih manjina.

Na kraju obraćanja, Džudžo  je pozvao građane da ukoliko nisu upisani u poseban birački spisak, to urade do 19. oktobra kako bi na izborima ostvarili svoje glasačko pravo.

Lista „Samoopredjeljenje“ je prva proglašena lista za izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće koji se održavaju 4. novembra 2018. godine i na glasačkom listiću se nalazi pod rednim brojem jedan.

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37