https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 AUTONOMIJA – FORMULA OPSTANKA - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

AUTONOMIJA – FORMULA OPSTANKA

AUTONOMIJA – FORMULA OPSTANKA

U četvrtak 10. maja 2018. godine u Domu omladine u Novom Pazaru, u organizaciji SDA Sandžaka održana je tribina „Autonomija – formula opstanka“.

Tribini je prisustvovao veliki broj građana, a prostor Doma omladine bio je mali da primi sve zainteresovane građana.

Tribina je jedna od aktivnosti organizovana u cilju implementacije zaključaka usvojenih na protestnom skupu koji je održan u Novom Pazaru 2. marta 2018. godine.

Tribinu je otvorio generalni sekretar SDA Sandžaka Ahmedin Škrijelj.

U svojstvu panelista na tribini su govorili dr. Branislava Kostić predsjednica Vojvođanskog kluba, Enis Imamović narodni poslanik SDA Sandžaka i Azem Vlasi politički analitičar sa Kosova.

Na tribini je istaknuto da je postojeći politički i pravni sistem u državi, duboko centralizovan, prevazivđen, nefunkcionalan i nesposoban da građanima u državi pruži potreban nivo pravne, ekonomske i svake druge sigurnosti.

Takođe je naglašeno da je reforma pravnog i političkog sistema države nužan proces koji neodložno mora biti sprovoeden. Reforma pravnog i političkog sistema mora biti komplementarna specifičnim potrebama građana Sandžaka, Vojvodine i drugih regija i oblasti.

Uspostavljanje odnosno obnavljanje teritorijalne i političke autonomije Sandžaka predstavlja ključni uslov fizičkog opstanka i političke egzistencije bošnjačkog naroda.

Autonomija Sandžaka je preduslov slobode, demokratije, stabilnosti, prosperiteat, mira, razvoja, sretne sadašnjosti i sigurne budućnosti.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37