Učitavanje sajta

Vijesti

Svečano obilježen 5. april – Dan mladih Sandžaka

Svečano obilježen 5. april – Dan mladih Sandžaka

Povodom obilježavanja 5. Aprila - Dana mladih Sandžaka, Asocijacija mladih Stranke demokratske akcije Sandžaka upriličila je svečanu proslavu u prostorijama Centrale Stranke u Novom Pazaru. 

5. april ima nemjerljiv značaj za cjelokupnu omladinu Sandžaka. Tog dana 1991. godine SDA Sandžaka je pozvala omladinu da bojkotuje regrutaciju i mobilizaciju u JNA i pozvala narod Sandžaka da ne učestvuju u tadašnjim borbama koje su se vodile protiv pojedinih jugoslovenskih naroda.

Specijalni gosti na proslavi Dana mladih bili su predstavnici AK Partije iz Turske Burhan Koç i Öner Buçukçu, kao i delegacija Turske demokratske partije iz Makedonije, koju su predstavljali Sumer Sipahi i Ibrahim Mehmed. Oni su se prije svečanog dijela obilježavanja sastali sa potpredsjednikom SDA Sandžaka i narodnim poslanikom Enisom Imamovićem.

Gosti su iskazali posebno zadovoljstvo što se nastavlja dobra saradnja ove tri stranke iz Turske, Makedonije i Sandžaka, kao i da zajedničko obilježavanje ovako bitnog datuma sa Bošnjačkom omladinom predstavlja dobar pokazatelj čvrstih veza na dobrobit mladih.

Prisutnima na proslavi Dana mladih obratili su se potpredsjednik SDA Sandžaka Enis Imamović i predsjednik mladih, Edin Gudžević.

Imamović je u svom govoru istakao da mladi ljudi zaslužuju bolju budućnost i da je Stranka demokratske akcije Sandžaka u svoje prioritete stavila potrebe mladih. 

Pored mladih iz Sandžačkih gradova, koktelu su prisustvovali i predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća na čelu sa potpredsjednicom Vasvijom Gusinac, kao i ugledne ličnosti iz političkog, javnog i kulturnog života.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP