https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Dr. Ugljanin izabran za šefa poslaničkog kluba manjina “SDA Sandžaka – PDD” - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Dr. Ugljanin izabran za šefa poslaničkog kluba manjina “SDA Sandžaka – PDD”

Dr. Ugljanin izabran za šefa poslaničkog kluba manjina “SDA Sandžaka – PDD”

Stranka demokratske akcije Sandžaka i Partija za demokratsko djelovanje, formirale su manjinski poslanički klub u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

Za šefa poslaničke grupe izabran je dr. Sulejman Ugljanin predsjenik SDA Sandžaka, a za njegovog zamjenika Riza Halimi predsjednik Partije za demokratsko djelovanje.

Formiranjem manjinske poslaničke grupe SDA Sandžaka, sa tri poslanika i  PDD sa dva poslanika u Skupštini Srbije od legitimnih predstavnika Bošnjaka i Albanaca, otvorene su mnogo veće mogućnosti za zastupanje interesa manjina u Parlamentu Srbije.

Preko ovog poslaničkog kluba poslanici SDA Sandžaka i PDD-a će imati pravo da učestvuju u konsultacijama za sastavljanje dnevnog reda sjednica Skupštine, pravo na imenovanje članova  Skupštinskih odbora i veću minutažu u diskusijama, kao i pravo na administraciju i prostorije u Republičkom parlamentu.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37